Multipower

Go to content

Main menu

Sisteme de cogenerare


  COGENERARE

Comercializam pe piaţa din România echipamente de cogenerare cu motoare termice marca INTERGEN.
Cogenerarea de inaltă eficientă cu motoare termice la scară mică şi medie reprezintă unele dintre modalităţile cele mai utilizate de producere a energiei electrice şi termice pe plan local, în întreaga Europa si nu numai.

Cogenerarea este procesul in urma caruia obtinem simultan energie electrică şi energie termică.
Principala caracteristică a tehnologiei de cogenerare este reprezentată de eficienţa energetică  ridicata (peste 84%) şi de costul de productie scazut datorita utilizarii altor combustibili decat cei conventionali,  spre deosebire de producerea separată a formelor de energie utilizand petrolul  si derivatele sale ca sursa primara de energie, de aici rezultand avantaje ecologice şi economice ale producţiei de energii în sistem de cogenerare.

Energia electrică generată în unităţile de cogenerare poate fi folosită pentru consum propriu  (cladire birouri, fabrica, parc logistic, spital, universitate)  sau poate fi introdusă în sistemul energetic national.
Energia termică generată de unitatea de cogenerare poate fi folosită la încălzirea clădirii, pentru prepararea apei calde sau poate fi utilizata in scop tehnologic.
Tehnologia de cogenerare corect aleasă va duce la economii majore în costul energiei pentru utilizator şi în cazul livrarii electricităţii în reţeaua naţională, va aduce evident profit.


                           

In condiţii speciale, unităţile CHP (Combined Heat and Power) pot fi folosite şi în trigenerare - producerea simultană de energie electrică, termică şi frig.
Din punct de vedere tehnologic, trigenerarea se realizează prin conectarea unităţii de cogenerare cu o instalaţie de producere a frigului cu absorbţie.
Frigul produs se poate utiliza oriunde este necesar aerul condiţionat – în bănci, hoteluri, centre de afaceri, spitale, săli de sport etc.
Combustibili folosiţi:
Cogeneratoarele utilizeaza in mod obisnuit gazul natural. In multe cazuri insa, pot fi folosiţi combustibili alternativi precum biogaz, GPL, pacura, ulei vegetal brut.
Biogazul poate fi obţinut de la fermele de creştere a animalelor, abatoarele  de  animale, instalaţiile de epurare a apelor uzate sau gropile de gunoi biodegradabil ale oraşelor sau din plante energetice. Producerea biogazului se face in instalatii speciale pe care vi le putem asigura prin parteneriatele pe care le avem cu producatori de renume din Germania.

Pentru consultanta, cerere de oferta, contactati-ne.


 
Back to content | Back to main menu