Multipower

Go to content

Main menu

Peste 1000 kVA

PRODUSE > GRUPURI ELECTROGENE

GRUPURI ELECTROGENE

Grupul electrogen este un ansamblu format dintr-un motor termic si o masina electrica de curent alternativ.
Motorul termic functioneaza la turatie constanta (1500 rpm sau 3000 rpm) antrenand alternatorul care va genera putere electrica.
Dimensionarea puterii generatorului este foarte importanta si se face tinand seama de foarte multi factori: tipul consumatorilor (monofazati, trifazati, rezistivi, inductivi), aplicatia in care va fi integrat grupul electrogen, mediul in care va lucra (temperatura, altitudine).
Grupurile electrogene pot fi in doua variante constructive:

DESCHISE – se utilizeaza in spatii interioare si necesita amenajari speciale pentru admisia aerului proaspat si evacuarea aerului cald si a gazelor de esapament.

INSONORIZATE – se utilizeaza in spatii deschise, nu necesita amenajari speciale. Sunt in carcasa metalica de protectie, care asigura reducerea zgomotului si protejeaza echipamentul de intemperii.
Functie de destinatia lor, grupurile electrogene sunt:

MANUALE – in general, in acest caz, sunt surse primare de energie si au o functionare continua.
Recomandam ca un generator utilizat pentru functionare continua sa nu functioneze niciodata cu o incarcare mai mica de 40% din puterea maxima ce poate fi furnizata - optim ar fi intre 50% si 70%.

AUTOMATE – sunt surse de back-up, intrand automat in functiune la caderea sursei primare de energie. Aceste generatoare sunt echipate cu toate utilitatile necesare pentru a supraveghea sursa primara si in max 10 secunde de la intreruperea acesteia sa porneasca si sa preia sarcina. Pentru transferul sarcinii de pe sursa primara pe grupul electrogen este necesar ATS-ul.
O aplicatie interesanta si foarte avantajoasa din punct de vedere economic este utilizarea mai multor generatoare (de puteri diferite sau de aceeeasi putere) in paralel, sincronizate pentru obtinerea unor puteri mari, dar care nu sunt necesare tot timpul.


Pentru consultanta, cerere de oferta, contactati-ne.  

 
Back to content | Back to main menu